loading...
وکیل و مشاور حقوقی در تهران حرفه ای طلاق مهریه ملکی خانواده
admin بازدید : 25 پنجشنبه 23 تیر 1401 نظرات (0)

آموزش + نقش سیستم سازی در کسب و کار

در ابتدا می‌خواهیم تعریفی از نقش سیستم سازی در کسب و کار داشته باشیم.

هوشمندسازی کسب و کار به صورتی که نظارت در آن به کمترین حد خود برسد و به هدف نزدیکتر شود.

هدف از سیستم سازی این است که بدون نظارت و فرد مسئول کارها به خوبی پیش برود.

بسیاری از کتاب های مطرح درباره این موضوع به بحث و گفتگو نشسته اند، به عنوان مثال می‌توان کتاب آقای سم کارپنتر که به اسم Work The System را نام برد، که این کتاب یکی از پر تیتراژترین کتاب ها در زمینه کسب و کار می باشد.

اگر بخواهیم به عنوان مثال سیستم سازی را شرح دهیم، فکر کنید شما مدیر یک واحد هستید و برای چند روزی به مرخصی در خارج از شهر می‌روید، در آنجایی که مستقر هستید دسترسی به اینترنت و موبایل وجود ندارد.

حال مرخصی شما تمام شده و در حال برگشتن به محل کار و زندگی روزمره خود می‌باشید، فکر می‌کنید در صورت نبودن شما ایمیل ها، تماس ها و حتی وضعیت کارمندان شما به چه صورت است؟ جواب این سوال برای هرکس متفاوت است، یک مدیری در این شرایط می‌گوید من به آرامی با این شرایط به سفر خود ادامه می‌دهم و از آن لذت می‌برم و مدیر دیگر حساس و با استرس و ترس به سفر خود ادامه داده و از آن هیچ لذتی نمی‌برد.


طراحی وب سایت کلینیک پوست و مو زیبایی


سیستم سازی کسب و کار به شما کمک می‌کند تا با وجود مشکلات از پیش آمدها در صورت نبودتان آن را کنترل کنید.

در ادامه می خواهیم در باره این موضوع بیشتر بپردازیم:

یک سیستم کسب و کار از سه بخش تشکیل شده است:

  1. نفر: شامل کارمندان، مدیران و کلیه نفراتی که در کسب و کار ما تاثیرگذار هستند.
  2. اسناد: کلیه برنامه های راهبردی که کسب و کار شما را شرح می‌دهد.
  3. ابزارها: کلیه ابزارهایی که در روند پیشرفت ما متاثر هستند.

دلایل ایجاد یک سیستم سازی کسب و کار موفق

  1. سود بیشتر، کار کمتر
  2. منعطف شدن حیطه مسئولیت‌ها در سازمان
  3. برون سپاری برخی از فعالیت‌های سازمان
  4. آزاد شدن فکر برای پیشرفت شرکت
  5. حضور کمتر
  6. خودکار سازی کارها
  7. برندسازی آسان تر
  8. کمتر شدن زیان مالی از روی اشتباهات و خطاهای انسانی
  9. امکان توسعه آسان
  10. تعامل بهتر برای زندگی شخصی
  11. روشن شدن مسئولیت های سازمانی
  12. ارزیابی و رفع ایرادات سازمانی

طراحی وب سایت تخصصی بیمارستان


اولین قدم برای سیستم سازی کسب و کار:

سیستم سازی یعنی استفاده از کلیه ابزارها و نفرات برای یک هدف مشخص، در نتیجه در این مقاله با افرادی که هدف مشخصی ندارند مخاطب ما نمی‌باشند.

شاید برایتان این سوال باشد که برای سیستم سازی لازم است برای مقطعی کسب و کار خود را تعطیل کنیم؟

خیر، نیازی به تعطیلی کسب و کار شما در حین سیستم سازی کسب و کار نمی‌باشد، باید به صورت تدریجی و آهسته تغییراتی در سیستم خود ایجاد کنید که نتیجه و هدف مشخص شده‌ای داشته باشد. این کار همانند این است که بخواهید که بازسازی یک خانه ای را انجام دهید، فقط باید بدانید که رعایت اصول و ایمنی را به همراه داشته باشید.


طراحی وب سایت تخصصی کلینیک دندانپزشکی


حال که بحث از اصول درسیستم سازی کسب و کارها شد، می خواهیم این موضوع را به صورت کامل شرح دهیم:

اصول در سیستم سازی کسب و کارها به پنج دسته تقسیم بندی می‌شود:

  1. داشتن هدف مشخص در ابتدای کار
  2. رعایت دستورالعمل ها
  3. اعتقاد به سیستم سازی کسب و کار
  4. تمرکز بر تیمی بودن نفرات
  5. استفاده درست از ابزارها

هدف مشخص در ابتدای کار:

همانطور که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد، داشتن یک هدف مشخص نیاز یک کسب و کار موفق می‌باشد، شما باید بدانید در چه زمانی و با استفاده از چه منابعی می‌خواهید به هدف خود برسید. داشتن هدف باعث می‌شود تا شما با یک دید آنچه که می خواهید به آن برسید را مجسم کنید و برای رسیدن به آن هدف تلاش مضاعفی داشته باشید.


طراحی وب سایت تخصصی آژانس هواپیمایی


رعایت دستورالعمل‌ها:

با توضیحاتی که در مقالات بالا شرح دادیم، تفکر درباره سیستم سازی کسب و کار را توضیح داده ایم. نوبت آن رسیده است که بتوانید دستورالعمل های در نظر گرفته شده را به صورت ترتیبی و گام به گام یادداشت نمایید که هدف از آن یک خروجی مشخص شده می‌باشد.

با استفاده از فرآیندهایی که برای خود تعریف کرده‌اید، برای هر کدام می توانید به صورت مجزا یک KPi تعریف کنید.


KPi چیست و چه کاربردی دارد؟

KPi یک روشی برای سنجش عملکرد نفرات، عملکرد کلی سازمان می باشد که مخفف کلمه Key Performance Indicator به معنی شاخص کلیدی عملکرد می‌باشد.

استفاده از شاخص KPi در تمامی سازمان‌ها استفاده می‌شود.

Kpi را می‌توان به 5 دسته بندی مختلف تقسیم بندی کرد:

  1. ورودی: داده هایی که به صورت منابع صرف می‌شوند.
  2. خروجی: محصول و یا خدمات نهایی
  3. فرآیند: کیفیت فرآیند بر روی محصول تولید شده
  4. نتایج: تاثیرات و نتیجه ای که بر روی آن ها تمرکز دارید
  5. پروژه: رصد کردن وضعیت پروژه به صورت پیشرفت در عملکرد

حال سعی کردیم به صورت خلاصه شاخص کلیدی عملکرد را برایتان شرح دهیم، حال اگر شما یک کسب و کار اینترنتی دارید یک سری فرآیند به صورت تعریف شده به عنوان مثال: تولید محتوا، سئو، تبلیغات اینترنتی و ... وجود دارد.

پیشنهاد می دهیم برای کسب و کار خود یک سیستم درختی که به صورت نمودار می باشد را برای خود ترسیم کنید، که به اصطلاح به این عملکرد ترسیم Tree Diagram گفته میشود.

در این ترسیم بدنه درخت شما کسب و کار شما و شاخه ها و برگ ها به ترتیب فرآیندهای زیر مجموعه کسب و کار شما می‌باشند.

دید کلی در این ترسیم به شما کمک می‌کند تا کسب و کار خودتان به صورت یکجا مشاهده کنید و در تصمیم گیری‌ها و اولیت بندی استفاده نمایید.

برخی از عملکرد‌های به صورت ناخودآگاه در صاحبین کسب و کار ایجاد شده تا به صورت یکنواخت و قدیمی کارها را سریع و تکراری انجام دهند. حال اگر شما کارهای روتین و یکنواخت خود را به صورت آگاهانه و برنامه ریزی شده پیش ببرید هم به توسعه کسب و کار خود و هم به تقویت کار خود کمک بسزایی کرده‌اید. در این صورت شما به قسمتی از سیستم سازی کسب و کار وارد شده‌اید.

برای کلیه فرآیند هایی که حس می‌کنید به صورت تکراری و مهم هستند باید دستورالعمل هایی نوشته شود که در صورت نبودن شما سیستم به صورت خودکار به آن ها عمل کند.


اعتقاد به سیستم سازی کسب و کار

اگر شما اعتقاد به سیستم سازی کسب و کار خود ندارید هدف ها و پیشرفت های پیشرو خود را از دست می‌دهید.

شما فکر کنید قطعاتی از یک سیستم اتومیبل را در کنار خود دارید، هر یک از این اجزاء به تنهایی هیچ کاربردی ندارند مگر آنکه هدف از آن راه اندازی و حرکت دادن اتومبیل باشد. تقویت هر کدام از این اجزاء به تنهایی نمی‌تواند نتیجه مطلوبی که مد نظر داریم را برای ما فراهم سازد و در نتیجه سیستم سازی اتفاق نیفتاده است.

اگر بخواهیم یک مثال دیگر در سیستم های کسب و کار آنلاین بزنیم که این مساله برای شما واضح تر شود می‌توان فروشگاهی و یا نفری را که هیچ تجربه ای از سایت های فروشگاهی ندارد برای خود یک سایت بزند.

فروشگاه‌های اینترنتی تازه کار برای ابتدا نیازی به یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی یا همان CMS ندارند زیرا هم هزینه متفاوت و هم زمان بیشتری را برای راه اندازی آن از فرد می‌گیرد ولیکن به جای آن می توان از CMS های آماده همچون وردپرس استفاده نماید تا هم استراتژی عملکردی آن ها و هم شناخت این زمینه را با اندک زمان و هزینه تجربه کنند. در نتیجه از بهینه سازی های جزئی هم باید در دستورالعمل های کسب و کار استفاده کرد.


تمرکز بر تیمی بودن نفرات

در کسب و کار ها تیمی کار کردن نفرات مهم تر از تجربیات نفرات در مجموعه می‌باشند. نفرات بخشی از دستورالعمل‌های سیستم را پیاده سازی می کنند تا به صورت هماهنگ اهداف محقق شود. صاحبین کسب و کار باید طوری نفرات را در کنار هم قرار دهند تا دستورالعمل ها و فرآیندهایی که کمک دهنده به سمت هدف می‌باشند را بتوانند به خوبی اجرا کنند.

اگر بخواهیم شرح وظایف نفرات را توضیح دهیم شامل سه قسمت مجزا می‌باشد:

  1. اجرای دستورالعمل ها
  2. کارهای خارج از دستورالعمل های تعریف شده
  3. هماهنگی با تیم جهت رسیدن به هدف

اگر به دستورالعمل‌های خود استمرار داشته باشید به نفرات تیم خود کمک کرده‌اید زیرا باعث می‌شود تا در کار خودشان متخصص شوند. تخصص در فرد برای هر دو طرف سودهی به همراه خواهد داشت. تخصص گرایی یک واژه کلیدی در کسب و کار شما می‌باشد.

مراقب باشید! تا با استفاده از تشویقات فردی، فردگرایی را در سیستم ترویج ندهید. همیشه به خاطر داشته باشید که در سیستم سازی کسب و کار از بهینه سازی جزئی دوری کنید.

اگر شما صاحب یک مشاغل کسی و کار هستید با ویژه مدیریت منابع انسانی آشنا هستید. شما باید مفاهیم تشویق، استخدام، گزینش، آموزش و ... را بدانید. هر سازمان به صورت مشخص یک شایستگی را به همراه دارد.

شایستگی را با کلمه وظیفه در نظر بگیرید، گام هایی که در دستورالعمل در نظر دارید را یک وظیفه در نظر بگیرید.

اگر می‌خواهید مدل شایستگی را تهیه کنید وظایف را تبدیل به چند شایستگی کنید. شایستگی می تواند از نوع مهارت، نوع برقراری ارتباط و پشتیبانی باشد.

وظیفه مدل شایستگی
کار کردن گروهی هدف‌بینی، هوشمند سازی، اشتیاق به عملکرد
بهینه سازی محتوا نظم داشتن، نگارش محتوا، تسلط بر ابزارهای گوگل
اسباب کشی سلامت جسم، عضلات قدرمند، قد مناسب
مکاتبات اداری مهارت در تایپ سریع، نگارش محتوا

لازم به ذکر است قبل از همکاری با فرد از شایستگی و توانایی آن مطلع باشید. پیشنهاد می شود جهت آشنایی شما با فرد و بالعکس یک دوره آزمایشی مشخص را تعیین کنید تا در صورت عملکرد خوب آن را جذب نمایید. یادتان باشد سرمایه های شما نیروی انسانی مجموعه شما هستند. پس به یاد داشته باشید سرمایه انسانی است که می تواند شما را به هدف نزدیکتر کند.


استفاده درست از ابزارها

اگر شما از ابزارهای دسترس به درستی استفاده کنید نتیجه و کارآمد بهتری را دریافت می‌کنید. طی بررسی دانشمندان یکی از دلایل باقی ماندن گونه ها در طبیعت استفاده درست از ابزارها می‌باشد. این استفاده درست برای انسان ها در جهت سیستم سازی استفاده می‌شود و حیوانات از این سیستم محروم هستند. استفاده از ابزارها معیاری برای سنجش هوش و پیش بینی و مدیریت سریع تر می‌باشد.

اگر بخواهیم برای روشن تر شدن موضوع یک مثالی بزنیم، فکر کنید به قبل از اینکه شبکه یا اینترنت راه اندازی شود بروید، اگر می‌خواستیم خدمات خود را به صورت کامل شرح دهیم یا باید آن را به صورت کاغذی چاپ و به صورت حضوری بین عموم پخش می‌کردیم، بعد از آن هم معلوم نیست شما بتوانید جامعه هدف را قرار دهید یا خیر. در نتیجه استفاده از ابزارهای مناسب برای بقاء و ارتقاء کسب و کار شما یک گام اساسی می باشد.

چهار کلمه کلیدی را برای سیستم سازی کسب و کار خود در نظر بگیرید، حتی پیشنهاد می شود این چهار واژه کلیدی را بر روی یک کاغذ یادداشت و مدام به آن فکر کنید.

چهار کلمه کلیدی در سیستم سازی کسب و کار با استفاده از ابزارهای مناسب:

  1. حذف یا خودکار سازی کارها
  2. آسان تر کردن کارها
  3. مدیریت زمان و تسریع روند کارها
  4. ارزان تر کردن کالا یا خدمات

به عنوان مثال می‌خواهیم ابزارهایی که در کسب و کار دیجیتال نقش دارند را بررسی کنیم:

وردپرس: یک سیستم مدیریت محتوا وب سایت می باشد، که میتوان با هزینه و زمان مناسب یک وب سایت با گرافیک مورد نظر داشته باشید. با استفاده از این وب سایت می‌توان کارهای خود را ارتقاء و حتی آن را خودکار سازی کنید. در نتیجه نیازی به برنامه نویسی، هزینه های سنگین، صرف زمان و ... ندارید و با یک استفاده درست از این ابزار به هدف مطلوب خود می‌رسید.

اسکایپ: با ایپدمی کرونا بسیاری از سازمان ها و شرکت ها به صورت دورکاری و جهت جلوگیری از شیوع این بیماری استفاده از این نرم افزار ارتباطی را در روند کار خود قرار دادند. این روند به صورتی است که برای مصاحبه، جلسات حضوری و ... فقط با استفاده از اینترنت، هزینه ها و زمان را به خوبی مدیریت کنند و در نتیجه به هدف مطلوب خود برسند.

چت آنلاین وب سایت: بسیاری از کاربران در هنگام ورود به سایت دسترسی به تماس با پشتیبانی را به دلایلی ندارند، استفاده از ابزارهایی هم چون چت آنلاین پشتیبان در وب سایت باعث می شود تا با استفاده از این ابزار مشتریان خود را از دست ندهیم و بتوانیم مشتریان جدید را برای سازمان و یا مجموعه جذب نماییم.

Trello: اگر شما به صورت تیمی بر روی یک پروژه کار می کنید، برای هماهنگی بین نفرات دیگر لازم نیست تک تک بین آن ها تماس بگیرید و در جریان پروژه خود باشید، پلتفرم آنلاین ترلو به شما کمک می کند تا کلیه پروژه خود و روند را به صورت کلی مشاهده و مدیریت کنید.


نتیجه:

سعی کردیم در این مقاله به صورت کامل از مزایای سیستم سازی کسب و کار برایتان شرح دهیم تا بتوانید کسب و کار خودتان را مدیریت و آن را افزایش دهید.

سیستم سازی، کارخانه پول سازی ماست.

با سیستم سازی با کمترین زمان، درآمد خود را افزایش و زمان را مدیریت می کنیم.

با داشتن هدف، سیستم سازی، دستورالعمل ها، مهارت های گروهی نفرات و استفاده درست از ابزارها، سیستم سازی خود را شروع کرده و اعتقاد به عملکرد خود داشته باشید تا بتوان به نتیجه و هدف مطلوب رسید.

امدادوب را به دوستان خود پیشنهاد دهید ....

وکیل سرا | طراحی سایت شرکتی

admin بازدید : 59 دوشنبه 11 اسفند 1399 نظرات (0)

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

سوال 1- در پرونده های رابطه نامشروع دون زنا، آیا ارسال پیامک، تماس های تلفنی متعدد، یا تبادل عکس و فیلم جرم است؟

جواب: هیچ کدام از اینها به تنهایی، برای اثبات رابطه نامشروع کفایت نمی کند. البته در صورتی که مجموع این موارد در کنار هم قرار بگیرند احتمال اینکه محکومیت متهم را در پی داشته باشد دور از انتظار نیست. اگرچه محتوای پیامک و حالت و وضعیت موجود درعکس هم باید در نظر گرفته شود. آنچه در ماده 637 به عنوان رابطه نامشروع آورده شده منحصر به همین دو مورد یعنی بوسیدن و بغل کردن نمی باشد و می تواند مصادیق دیگری را هم در بر بگیرد. باید این واقعیت را در نظر گرفت که توسعه دادن مصادیق رابطه نامشروع هم با اصول حقوق جزا مغایر است لذا صرف یک عکس ساده یا چند پیام و تماس تلفنی را نمی توان رابطه نامشروع دانست اگرچه به لحاظ اخلاقی نکوهیده و مذموم است.

  • لینوکس حرفه ای مجهز به هارد ssd و وب سرور لایت اسپید
  • یادبگیر قالب وردپرسی بسازی و تو ژاکت بفروشی
  • طراحی قالب یاد بگیر و کسب درآمد کن
  • همه چیز دربارۀ ایمیل مارکتینگ در کتاب جامع نجوا
  • لینوکس حرفه ای مجهز به هارد ssd و وب سرور لایت اسپید
  • یادبگیر قالب وردپرسی بسازی و تو ژاکت بفروشی
  • طراحی قالب یاد بگیر و کسب درآمد کن
  • همه چیز دربارۀ ایمیل مارکتینگ در کتاب جامع نجوا
  • لینوکس حرفه ای مجهز به هارد ssd و وب سرور لایت اسپید
  • یادبگیر قالب وردپرسی بسازی و تو ژاکت بفروشی
  • طراحی قالب یاد بگیر و کسب درآمد کن
  • همه چیز دربارۀ ایمیل مارکتینگ در کتاب جامع نجوا

اینکه آیا تماس تلفنی، رابطۀ پیامکی یا چت های خصوصی در فضای مجازی، ارسال عکس برای یکدیگر و... جزء رایطۀ نامشروع است یا خیر، کماکان نظرات دادگاهها متفاوت است. اما باید دانست که به موجب ماده 102 قانون آیین دادرسی کیفری هر گونه تعقیب و تحقیق متهم حتا با وجود یکی از شرایط چهارگانه مقرر در ماده مذکور، می بایست صرفا و منحصرا در محدوده شکایت و اوضاع و احوال مشهود جرم صورت گیرد لذا ورود دادگاه به مکنونات و امور پنهان، در تعارض با این قید قانونی است. (وکیل)

سوالات متداول در جرایم منافی عفت و مشروبات الکلی

سوال 2- رانندگی در حالت مستی چه مجازاتی دارد؟

جواب: رانندگی در حالت مستی، مطابق بند «ب» ماده 10 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، مصداق یکی از تخلفات رانندگی است. رانندگی در حال مستی در تمامی کشورهای دنیا مجازات دارد. درایران نیز رانندگی در حالت مستی، تخلف رانندگی محسوب می شود؛ توقیف وسیله نقلیه حداقل به مدت 21 روز، ضبط گواهینامه به مدت شش ماه و همچنین جریمه نقدی. مضافا اینکه مطابق مواد 714 الی 717 قانون مجازات اسلامی، چنانچه منجر به قتل یا صدمه بدنی غیر عمدی شود باعث تشدید مجازات راننده خواهد بود؛ در اصطلاح حقوقی، جزء کیفیات مشدده مجازات است. بنابراین، می بایست شرب خمر (به عنوان جرم)، و رانندگی در حالت مستی (به عنوان تخلف رانندگی) را دو عنوان مجزا در نظر گرفت. (وکیل دادگستری ارشاد)

سوال 3- شرب خمر یا مصرف مشروبات الکلی چه مجازاتی دارد؟ اثبات آن به چه ترتیبی است؟

ماده 265 قانون مجازات اسلامی: «حد مصرف مسکر، هشتاد ضربه شلاق است.»

مطابق نظریات علمی پزشکی قانونی، هر چیزی که دارای الکل کمتر از سه تا چهار درصد است، مشروبات الکلی نیست.

به موجب بند «ب» ماده 172 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 جهت احراز شرب خمر دو بار اقرار لازم می باشد. اقرار در صورتی اعتبار شرعی دارد که نزد قاضی در محکمه باشد. صرف مثبت اعلام شدن تست الکل به لحاظ احتمال حدوث خطا و اشتباه در اخذ آزمایش و یا در اعلام نتیجه ، دلیل شرعی و قانونی موجب حصول علم و یقین محسوب نمی شود.

با وجود این، در مواردی ملاحظه شده است که دادگاه، به رغم انکار متهم در دادسرا و دادگاه، و صرفا با استناد به مثبت بودن تست الکل، علم حاصل نموده و حکم به هشتاد ضربه شلاق صادر نموده است. به نظر می رسد در جرایمی که طرق حصول علم قاضی منحصرا مشخص گردیده، صدور احکامی اینچنین، دارای ایراد اساسی بوده مخالف شرع بیّن و نیز برخلاف قانون می باشد.

سوال 4- حکم مشروب الکلی دست ساز چیست؟

ماده 702 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب 1375 {اصلاحی 1392}: «هر کس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قرار دهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به شش ماه تا یک سال حبس و تاهفتاد و چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی (تجاری) کالای یاد شده محکوم می شود.»

سوال 5- حکم مشروب الکلی خارجی یا وارداتی چیست؟

ماده ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ (اصلاحات ۱۳۹۴): هر کس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد، علاوه بر ضبط کالا به شرح زیر و مواد ۲۳ و ۲۴ مجازات می‌شود:

الف-  در صورتی که ارزش کالا تا ۱۰ میلیون ریال باشد به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

ب-  در صورتی که ارزش کالا از ۱۰ میلیون تا یکصد میلیون ریال باشد به جزای نقدی معادل ۳ تا ۵ برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

ج- در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون تا یک میلیارد ریال باشد به بیش از ۶ ماه تا ۲ سال حبس و جزای نقدی معادل ۵ تا ۷ برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

ت- در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد ریال باشد به دوسال تا پنج سال حبس و جزای نقدی معادل ۷ تا ۱۰ برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

تبصره ۱- در صورتی که ارزش عرفی (تجاری) مشروبات الکلی مشمول بندهای الف و ب این ماده باشد مرتکب علاوه بر جریمه نقدی مقرر در این ماده به مجازات های حبس از ۶ ماه تا یک سال محکوم می‌شود.

تبصره ۲-  وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع، ضبط می شود.

تبصره ۳-  آلات و ادواتی که جهت ساخت کالای ممنوع به منظور قاچاق یا تسهیل ارتکاب قاچاق کالای ممنوع مورد استفاده قرار میگیرد، ضبط می شود. مواردی که استفاده کننده مالک نبوده و مالک عامدا آن را در اختیار مرتکب قرار نداده باشد مشمول حکم تبصره نمی باشد.

 

سوال 6- آیا محکومین مشروبات الکلی، می توانند مشمول تعلیق مجازات قرار گیرند؟

اگرچه در تبصره3 ماده 703 آورده شده که: « دادگاه نمی تواند تحت هیچ شرایطی حکم به تعلیق اجرای مجازات مقرر در مواد 702 و 703 این قانون صادر نماید.» لیکن به موجب رای وحدت رویه هیئت عمومی دیوان عالی کشور در خرداد 1398 (که حکم قانون را دارد) مجازات های مقرر در ماده 702 قانون مجازات اسلامی را قابل تعلیق دانست.

رای وحدت رویه شماره 778 هیئت عمومی دیوان عالی کشور مورخ 28/3/1398 : «نظر به اینکه بر حسب مستفاد از بند الف ماده 1 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جرائم مذکور در ماده 702 اصلاحی قانون مجازات اسلامی، داخل در عنوان قاچاق نیست. بنابراین، از شمول بند «ت» ماده 47 قانون مجازات اسلامی (قابل تعلیق نبودن قاچاق عمده مشروبات الکلی) خارج است. از این رو اجرای مجازات این جرائم با رعایت شرایط مقرر در ماده 46 قانون اخیر، قابل تعلیق است.»

پلیس امنیت اخلاقی

برخی از پرونده های مطرح در دادسرای ناحیه 38 تهران (دادسرای امنیت اخلاقی) در مرحله تحقیقات مقدماتی، به پلیس امنیت اخلاقی به عنوان ضابطین قضایی ارسال می گردد. نشانی پلیس امنیت اخلاقی تهران در خیابان بهشتی، خیابان خالد اسلامبولی (وزرا)، بین خیابان 24 و 26 واقع می باشد. (وکیل دادگستری امنیت اخلاقی)

دادسرای ناحیه 38 تهران 

دادسرای امنیت اخلاقی (دادسرای ناحیه 38 تهران) که تا مردادماه 1398 با عنوان دادسرای ناحیه 21 یا همان دادسرای ارشاد فعالیت می کرد، اکنون به دادسرای امنیت اخلاقی یا دادسرای ناحیه 38  تغییر نام یافته است. 

*همچنین، برای مشاوره با مصطفی محمدی، وکیل پایه یک دادگستری با شماره 02188513670 یا با 09121582093 تماس حاصل فرمایید. 

* آدرس وب سایت www.Vakilsara.ir

admin بازدید : 60 دوشنبه 11 اسفند 1399 نظرات (0)

سوال 1- در پرونده های رابطه نامشروع دون زنا، آیا ارسال پیامک، تماس های تلفنی متعدد، یا تبادل عکس و فیلم جرم است؟

جواب: هیچ کدام از اینها به تنهایی، برای اثبات رابطه نامشروع کفایت نمی کند. البته در صورتی که مجموع این موارد در کنار هم قرار بگیرند احتمال اینکه محکومیت متهم را در پی داشته باشد دور از انتظار نیست. اگرچه محتوای پیامک و حالت و وضعیت موجود درعکس هم باید در نظر گرفته شود. آنچه در ماده 637 به عنوان رابطه نامشروع آورده شده منحصر به همین دو مورد یعنی بوسیدن و بغل کردن نمی باشد و می تواند مصادیق دیگری را هم در بر بگیرد. باید این واقعیت را در نظر گرفت که توسعه دادن مصادیق رابطه نامشروع هم با اصول حقوق جزا مغایر است لذا صرف یک عکس ساده یا چند پیام و تماس تلفنی را نمی توان رابطه نامشروع دانست اگرچه به لحاظ اخلاقی نکوهیده و مذموم است.

سوالات متداول در جرایم منافی عفت و مشروبات الکلی

اینکه آیا تماس تلفنی، رابطۀ پیامکی یا چت های خصوصی در فضای مجازی، ارسال عکس برای یکدیگر و... جزء رایطۀ نامشروع است یا خیر، کماکان نظرات دادگاهها متفاوت است. اما باید دانست که به موجب ماده 102 قانون آیین دادرسی کیفری هر گونه تعقیب و تحقیق متهم حتا با وجود یکی از شرایط چهارگانه مقرر در ماده مذکور، می بایست صرفا و منحصرا در محدوده شکایت و اوضاع و احوال مشهود جرم صورت گیرد لذا ورود دادگاه به مکنونات و امور پنهان، در تعارض با این قید قانونی است. (وکیل)

admin بازدید : 95 پنجشنبه 28 تیر 1397 نظرات (0)

وکیل جرایم رایانه ای

جرایم رایانه ای سایبری تخریب یا اخلال در داده ها یا  سیستم ها ی کامپیوتری

ماده ۷۳۶ قانون مجازات اسلامی- تعزیرات:  «هرکس به طور غیر مجاز، داده های دیگری را از سامانه های رایانه ای {سیستم های کامپیوتری} یا مخابراتی یا حامل های داده حذف یا تخریب یا مختل یا غیر قابل پردازش کند، به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ده میلیون ریال {یک میلیون تومان} تا چهل میلیون ریال { چهار میلیون تومان} یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

وکیل جرایم رایانه ای

وکیل جرایم رایانه ای

البته در صورتی که قصد مرتکب به خطر انداختن امنیت و آسایش عمومی باشد به سه  تا ۱۰ سال زندان محکوم خواهد شد (ماده ۷۳۹ قانون مجازات اسلامی)

مصطفی محمدی وکیل جرایم رایانه ای شماره تماس 09121582093

 

حذف، تخریب، مختل کردن، غیر قابل پردازش کردن داده ها به چهار صورت می تواند رخ دهد:

از طریق فعل فیزیکی یا سخت افزاری (مثل شکستن فلش حافظه یا دیسکت، تخریب دیسک سخت حاوی داده در سیستم کامپیوتری یا مخابراتی با شکستن یا اتصال ولتاژ بالای برق به آن و…)

از طریق سامانه رایانه ای (سیستم کامپیوتری) یا مخابراتی به صورت نرم افزاری (مثلا اینکه مرتکب، فرمان حذف داده ها به سیستم کامپیوتری یا مخابراتی یا حامل های داده ای که قابلیت اتصال به آنها را دارند بدهد)

از طریق امواج، که با فرستادن آنها داده ها حذف، تخریب، مختل یا غیر قابل پردازش میشوند (مانند امواج پارازیت)

از طریق برنامه های نرم افزاری مخرب همچون ویروس ها، باگ ها (کرم رایانه ای) و بدافزارهای کامپیوتری

یکی از ایرادهای وارده به این ماده، این است که بهتر بود نحوه ی حذف، تخریب، مختل کردن و غیر قابل پردازش کردن داده ها در سیستم های کامپیوتری یا مخابراتی یا حامل های داده باجزئیات بیشتری مشخص می‌شد تا بتواند از برخی تفسیرهای احیانا موسع علیه مرتکب ممانعت کند.

وکیل جرایم رایانه ای

باید توجه داشت که انتشار یا در دسترس قرار دادن محتویات آموزش دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه ای، و تخریب و اخلال در داده ها یا سیستم های کامپیوتری و مخابراتی، جرم جداگانه ای است (ماده ۷۵۳ قانون مجازات اسلامی) مجازات: ۹۱ روز تا یک سال زندان  یا جزای نقدی پانصد هزار تومان تا دو میلیون تومان؛ و چنانچه مرتکب اعمال یاد شده را حرفه خود قرار داده باشد به حداکثر هر دو مجازات (یعنی یک سال حبس و دو میلیون تومان  جزای نقدی) محکوم خواهد شد (تبصره ماده ۷۵۳)

به موجب ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392، زیان دیده از جرم می تواند جبران تمام خسارات  مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند؛ در این راستا، دادگاه می تواند میزان خسارات وارده را به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع داده و تعیین کند. کما اینکه در ماده 3 قانون مسئولیت مدنی چنین آمده است: « دادگاه میزان زیان و طریقه و کیفیت جبران آن را با توجه به اوضاع و احوال قضیه تعیین خواهد کرد.» البته در تبصره 2 ماده 14 قانون آیین دادرسی کیفری گفته شده که مقررات مرتبط به منافع ممکن الحصول و نیز پرداخت خسارت معنوی شامل جرایم موجب تعزیرات منصوص شرعی و دیه نمی شود.{در خصوص جبران زیان های وارده و نحوه جبران، رجوع شود به قانون مسئولیت مدنی مصوب 1339)

سوال: آیا بک آپ داشتن یا نداشتن (یعنی قابل بازیابی بودن داده ها و اطلاعات) تاثیری در محکومیت و تخفیف مجازات مرتکب دارد یا خیر؟

جواب: خیر، زیرا قانون صرف ارتکاب اعمال مذکور را جرم دانسته لذا اقدامات بعدی تاثیری در عنوان مجرمانه و مجازات مرتکب نخواهد داشت.

به نظر می رسد رویه قضایی، میان اشخاصی که ماهرانه و با اطلاع از ماهیت اعمال خود و آثار مخرب آن اقدام به ارتکاب اعمال مجرمانه مذکور می نمایند و اشخاصی که نادانسته مرتکب چنین اعمالی می شوند تفاوت قائل میشود؛ بدیهی است در خصوص شخص یا اشخاصی که به عنوان مدیر یا متصدی سامانه ها یا حامل های داده، وظیفه ی حفظ و نگهداری از محتویات داده ها را بر عهده دارند و بر اثر بی‌احتیاطی، بی‌مبالاتی، یا عدم رعایت مقررات مربوطه مرتکب چنین اعمالی گردند نمی توان، به سادگی، نسبت به سوءنیت نداشتن این افراد، اظهار نظر نمود. همچنین در خصوص قابل گذشت بودن یا نبودن این گونه جرایم می بایست اصل کلی مقرر در ماده ۱۰۳ قانون مجازات اسلامی{جرایم، غیر قابل گذشت هستند، به جز مواردی که تصریح به قابل گذشت بودن شده است} را در نظر گرفت.

مشارکت و معاونت در این نوع جرایم، همانند آنچه در خصوص سایر جرایم وجود دارد میتواند محقق شود.

وکیل جرایم رایانه ای

بعد از شکل گیری پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا (فتا) ساز و کارهای به خدمت گرفتن نیروی پلیس متخصص فضای سایبری به عنوان ضابط دادگستری، به منظور تحقیقات در خصوص جرایم رایانه ای برای مراجع قضایی فراهم شده است.

رسیدگی به جرایم رایانه ای همچون سایر جرایم، در دادسرای محل وقوع جرم صورت می گیرد. اما چنانچه محل وقوع آن مشخص نباشد دادسرای محل کشف جرم مکلف است تحقیقات مقدماتی را انجام دهد و پس از اتمام تحقیقات، در صورت لزوم، مبادرت به صدور قرارجلب به دادرسی و نهایتا به صدور کیفرخواست اقدام کند. (ماده ۶۶۵ آیین دادرسی کیفری)

البته اگر در جریان تحقیقات مقدماتی یا پس از اتمام آن و نیز قبل از صدور حکم در دادگاه، محل وقوع جرم مشخص شود پرونده به مرجع صالح فرستاده خواهد شد. مطابق ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری، یکی از جهات تجدیدنظرخواهی، ادعای عدم صلاحیت دادگاه یا دادگاه صادر کننده رای می باشد (بند پ ماده ۴۳۴)؛ بنابراین چنانچه تا پایان تحقیقات مقدماتی و رسیدگی در دادگاه، محل وقوع جرم مشخص نگردد در این صورت، مطابق ماده ۶۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه رأی مقتضی صادر خواهد کرد. نتیجتا اینکه، اگر محکوم علیه در اینجا به استناد بند (پ) ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری، تقاضای نقض حکم صادره نماید، مورد قبول واقع نخواهد شد.

مصطفی محمدی

وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

admin بازدید : 221 پنجشنبه 31 خرداد 1397 نظرات (0)

وکیل جرایم رایانه ای | وکیل پایه یک دادگستری

با پیشرفت و گسترش سریع علوم و فنون، بخصوص استفاده ی عموم مردم از رایانه (کامپیوتر) و فراگیر شدن شبکه های اجتماعی از قبیل فیس بوک، اینستاگرام، تلگرام، واتس اپ و …، که طبیعتا موجب وقوع اعمال و ارتکاب جرایمی در فضای به اصطلاح مجازی و فضای سایبری گردید که این مسئله اخلال در نظم عمومی و تجاوز به حریم خصوصی مردم را در پی داشت.

قانون گذار به منظور ایجاد نظم و امنیت و تأمین حقوق و منافع حاکمیت و مردم در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در بستر فضای سایبر (رایانه و به طور کلی، فضای مجازی) اقدام به تدوین قانون جرایم رایانه ای نمود.

در تاریخ 8/7/1393 قانون دادرسی الکترونیکی تصویب و به قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 اضافه گردید. در قانون دادرسی الکترونیکی، تفکیک جنبه های ماهوی از شکلی صورت گرفت، همان مطلبی که در قانون جرایم رایانه ای مصوب 1388 در نظر گرفته نشده بود. در نتیجه، «آیین دادرسی» که جنبه های شکلی و تشریفاتی را در بر می گیرد،  از قسمت «جرایم و مجازاتها» که به مسائل ماهوی اختصاص دارد {مواد 729 الی 759 قانون مجازات اسلامی- تعزیرات} و در قانون جرایم رایانه ای آمده است مجزا شد و به عنوان بخش دهم از قانون آیین دارسی کیفری {مواد 664 الی 687 قاون آیین دادرسی کیفری}  قرار گرفت.

جرایم رایانه ای زمانی بر سر زبان ها افتاد که در گرماگرم حضور و فعالیت شرکتهای هرمی و بازاریابی شبکه ای، تعداد قابل توجهی از مردم جذب این قبیل شرکتهای هرمی از جمله معروفترین آنها شرکت گلد کوئست یا گلد کوئیست و شرکتهایی که نام کوئست را بر خود داشتند شدند تا حدی که گاهی تمام اعضای یک خانواده و حتی خویشان و آشنایان به صورت گسترده و جمعی فعالیتهایی را در مکانهایی که با نام آفیس شناخته می شد صورت دادند و بسیاری از این ناآگاهان، مبالغ زیادی را که در برخی موارد، تمام سرمایه شان بود در راستای رویای پولدار شدن سریع، ضربتی و کوتاه مدت، بر باد دادند.

قانون جرایم رایانه ای جزو قوانین خاص محسوب می شود. مسائل رایانه ای (کامپیوتری) و به طور کلی، فضای مجازی، مسائل فنی و تخصصی ویژه ای را در حوزه حقوق جنایی (جزایی، کیفری) رایانه ای به وجود آورده است. هنوز بسیاری از قضات و وکلای دادگستری با جزئیات و ریزه کاری ها و ظرایف جرایم رایانه ای (جرایم سایبری) آشنایی ندارند. وکیل پایه یک دادگستری اعم از وکیل حقوقی و وکیل کیفری در صورتی می تواند به عنوان وکیل جرایم رایانه ای موفق باشد که با اصول رایانه (کامپیوتر) و مسائل نسبتا فنی و تخصصی آن آشنایی نسبی داشته باشد. البته یک وکیل جرایم رایانه ای که به صورت تخصصی در حوزه جرایم رایانه ای فعالیت (مشاوره و وکالت) انجام می دهد، بخوبی می داند که برای حصول نتیجه مطلوب – البته منظور وکالت تضمینی نیست- بهتر است با کارشناسان علوم رایانه (computer sciences) بخصوص حوزه جرایم رایانه ای و آی تی (IT) هم همکاری و تبادل نظر داشته باشد.

در تهران دادسرای جرایم رایانه ای از همان زمان تصویب قانون جرایم رایانه ای فعالیت خود را به صورت تخصصی و به عنوان یکی از دادسراهای عمومی و انقلاب، آغاز کرد. پرونده ای زیادی در خصوص شرکتهای هرمی و شرکتهای مدعی بازاریابی شبکه ای در این داسرا تشکیل و در بسیاری موارد منجر به صدور قرار مجرمیت (جلب به دارسی) و کیفرخواست و نهایتا صدور حکم محکومیت زندان، جزای نقدی، رد مال و جبران خسارت گردید. دسترسی غیر مجاز، سرقت و برداشت از حساب بانکی، سوء استفاده از کارت عابربانک، خیانت در امانت، کلاهبرداری رایانه ای، تحصیل نامشروع  مال و، اخیرا، سایتهای شرط بندی و قمار جزو پرونده های شایع در دادسرای جرایم رایانه ای می باشد. پرونده های دادسرای جرایم رایانه ای، بعد از صدور کیفرخواست، به دادگاه کیفری دو (مجتمع قضایی قدوسی تهران) ارسال می گردد. همچنین، در صورت صدور قرار منع تعقیب یا موقوفی تعقیب و سایر قرارهای قابل اعتراض، اعتراض  برای رسیدگی به همین مجتمع قدوسی فرستاده می شود.

پس از تشکیل پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات ناجا (اصطلاحا پلیس فتا) ساز و کارهای به خدمت گرفتن نیروی پلیس متخصص فضای سایبری (فضای مجازی) به عنوان ضابط دادگستری، به منظور تحقیقات در مورد جرایم رایانه ای برای مراجع قضایی مهیا گردیده است.

رسیدگی به جرایم رایانه ای (جرایم سایبری و یا همان جرایم فضای مجازی) همانند سایر جرایم، در دادسرای محل وقوع جرم انجام می شود. اگر محل وقوع جرم مشخص نباشد، دادسرای محل کشف جرم مکلف است تحقیقات مقدماتی را انجام دهد و بعد از تکمیل و اتمام تحقیقات، در صورت لزوم، مبادرت به صدور قرارجلب به دادرسی (قرار مجرمیت در قانون آیین دارسی کیفری سابق) و نهایتا صدور کیفرخواست اقدام کند. (ماده ۶۶۵ آیین دادرسی کیفری مصوب 1392)؛ معمولا، یکی از اولین اقداماتی که دادسرای جرایم رایانه ای انجام می دهد، مخصوصا در جرایم مالی، سرقت و کلاهبرداری رایانه ای مسدود کردن حسابهای بانکی متهم است. همچنین، ممنوع الخروج کردن متهم به منظور دسترسی به متهم یا ممنوع الخروج کردن متهم در راستای قرارهای نظارت دادسرا از دیگر اقدامات شایع در دادسرای جرایم رایانه ای می باشد که تا کنون در پرونده های متعددی به عنوان وکیل دادگستری (وکیل شاکی یا متهم) با آن مواجه بوده ام.

البته چنانچه در جریان تحقیقات مقدماتی یا بعد از اتمام آن و نیز قبل از صدور حکم در دادگاه، محل وقوع جرم مشخص شود، پرونده به مرجع صالح فرستاده خواهد شد. طبق ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری، یکی از جهات و موجبات تجدیدنظرخواهی، ادعای عدم صلاحیت دادگاه یا دادگاه صادر کننده رأی است (بند پ ماده ۴۳۴)؛ بنابراین چنانچه تا پایان تحقیقات مقدماتی و رسیدگی در دادگاه، محل وقوع جرم مشخص نشود، در این صورت، مطابق ماده ۶۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه رأی مقتضی صادر خواهد کرد. در نتیجه، اگر محکوم علیه در این مورد، به استناد بند پ ماده ۴۳۴ قانون آیین دادرسی کیفری، تقاضای نقض حکم صادره را داشته باشد، مورد قبول دادگاه واقع نخواهد شد.

وب سایت عدل سرا

وکیل  پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

 وکیل کیفری و جرایم رایانه ای

عضو کانون وکلای دادگستری مرکز

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 5
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 10
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 13
  • باردید دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 24
  • بازدید ماه : 38
  • بازدید سال : 96
  • بازدید کلی : 3,508